Inhoudsopgave 

Artikel  Artikel nr. 
Identiteit Opdrachtnemer   1 
Algemeen   2 
Definities   3 
Totstandkoming en inhoud van de Overeenkomst   4 
Uitvoering van de Overeenkomst  5 
Prijs en betaling   6 
Klachten   7 
Overmacht   8 
Annulering  9 
Aansprakelijkheid en vrijwaring   10 
Intellectuele eigendomsrechten   11 
   
Privacy   12 
Tussentijdse opzegging van de Overeenkomst   13 
Ontbinding van de Overeenkomst   14 
Overdraagbaarheid rechten en verplichtingen   15 
(Partiële) nietigheid of vernietigbaarheid   16 
Verval van recht, toepasselijk recht en forumkeuze   17 

 

 

1. Identiteit Opdrachtnemer  

Cultureel Verschil (Eenmanszaak)
Vestigingsadres: Oudegoedstraat 131, 7413EC Deventer 

Telefoonnummer: 0629297656
Bereikbaarheid: maandag t/m vrijdag tijdens kantoortijden
KvK-nummer: 65837002 

Btw-identificatienummer: NL001227219B07 

 

2. Algemeen  

 2.1.  Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle Overeenkomsten, aanbiedingen en offertes waarbij Opdrachtnemer zich verbindt tot het verrichten van werkzaamheden voor en/of het verlenen van diensten aan een (rechts)persoon, verder te noemen “Opdrachtgever”.  

 2.2.  De bedingen in deze algemene voorwaarden zijn gemaakt ten behoeve van Opdrachtnemer en eventuele andere door Opdrachtnemer bij de uitvoering van de Overeenkomst betrokken Hulppersonen.  

 2.3.  De toepasselijkheid van algemene voorwaarden van Opdrachtgever wordt op voorhand nadrukkelijk door Opdrachtnemer van de hand gewezen.  

 2.4.  Opdrachtnemer heeft het recht om deze algemene voorwaarden te wijzigen. Opdrachtgever wordt geacht iedere wijziging van deze algemene voorwaarden te hebben geaccepteerd, indien deze binnen zeven dagen na Schriftelijke kennisgeving van de wijzigingen door Opdrachtnemer haar bezwaren niet Schriftelijk bij Opdrachtnemer heeft gemeld.  

 2.5.  Voor zover de Overeenkomst bepalingen bevat die in strijd zijn met deze algemene voorwaarden, prevaleren de bepalingen van de Overeenkomst.  

 

3. Definities  

  • Bemiddeling betekent de Overeenkomst waarbij Opdrachtnemer vraag en aanbod bij elkaar brengt en ter uitvoering daarvan een Hulppersoon ter beschikking stelt aan Opdrachtgever om onder diens verantwoordelijkheid en toezicht werkzaamheden te verrichten.  
  • Dienstverlening betekent de diensten, werkzaamheden of Bemiddeling uitgevoerd door Opdrachtnemer of een Hulppersoon. 
  • Hulppersoon betekent de natuurlijke, niet-ondergeschikte persoon die door Opdrachtnemer in het kader van de Overeenkomst aan Opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld.  
  • Opdrachtgever betekent iedere natuurlijke persoon die in de uitoefening van een beroep of bedrijf of iedere rechtspersoon die een Overeenkomst met Opdrachtnemer is aangegaan althans hiertoe voornemens is.  
  • Opdrachtnemer betekent Cultureel Verschil 
  • Overeenkomst betekent de schriftelijke overeenkomst van opdracht tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer waarin wordt vastgelegd onder welke specifieke voorwaarden en omstandigheden, daaronder begrepen het soort dienstverlening, Opdrachtnemer werkzaamheden en/of diensten zal verrichten voor Opdrachtgever.  
  • Schriftelijk betekent op schrift, per e-mail, via de website van Opdrachtnemer of langs een andere tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer overeengekomen elektronische weg waarbij berichten worden opgeslagen en binnen redelijke termijn leesbaar kunnen worden gemaakt.  

 

4. Totstandkoming en inhoud van de Overeenkomst  

4.1.  Alle aanbiedingen en offertes van Opdrachtnemer zijn vrijblijvend en kunnen door Opdrachtnemer te allen tijde worden herroepen, ook nadat het aanbod door Opdrachtgever is aanvaard.  

4.2.  De Overeenkomst tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer komt tot stand hetzij door het ondertekenen en retourneren door Opdrachtgever van de door Opdrachtnemer aan Opdrachtgever toegezonden offerte hetzij door het ondertekenen en retourneren door Opdrachtgever van de door Opdrachtnemer aan Opdrachtgever toegezonden opdrachtbevestiging, hetzij met de Schriftelijke instemming op de door Opdrachtnemer toegezonden offerte.  

4.3.  Indien sprake is van Bemiddeling, dan strekt de Bemiddeling tot de terbeschikkingstelling door Opdrachtnemer van een Hulppersoon aan Opdrachtgever om onder toezicht en verantwoordelijkheid van Opdrachtgever werkzaamheden te verrichten.  

4.4.  Partijen komen de duur, het tarief en nadere voorwaarden in de Overeenkomst overeen en, ingeval van Bemiddeling, de noodzakelijke informatie over de persoon van Hulppersoon.  

5. Uitvoering van de Overeenkomst  

5.1.  Opdrachtgever is gehouden alle noodzakelijke medewerking te verlenen voor de correcte en tijdige uitvoering van de Overeenkomst. Opdrachtgever staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de door of namens hem aangeleverde gegevens.  

5.2.  Opdrachtnemer komt de Overeenkomst na in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving en zal de Dienstverlening naar beste vermogen en als zorgvuldig handelend Opdrachtnemer ten uitvoer brengen. Opdrachtnemer heeft het recht de Dienstverlening door een ander uit te laten voeren.  

5.3.  In geval van Bemiddeling, zal Opdrachtnemer zich inspannen een Hulppersoon in te zetten die de werkzaamheden zo goed mogelijk zal verrichten. Opdrachtnemer heeft het recht tijdens de Overeenkomst de persoon van de Hulppersoon te wijzigen.  

5.4.  Een overeengekomen leverings- of uitvoeringstermijn geldt steeds als streeftermijn en niet als fatale termijn.  

5.5.  Alle verplichtingen aan de zijde van Opdrachtnemer jegens Opdrachtgever hebben te gelden als een inspanningsverplichting. Opdrachtnemer kan het resultaat van de door haar uitgevoerde en/of uit te voeren verplichting(en) niet garanderen.  

6. Prijs en betaling  

6.1.  Opdrachtgever is verplicht de in rekening gebrachte vergoeding voor de Dienstverlening of de Bemiddeling binnen dertig (30) dagen na factuurdatum zonder enige aftrek, korting of verrekening te voldoen. Deze betalingstermijn is een fatale termijn. Opdrachtgever heeft niet het recht zich met betrekking tot de verplichting tot betaling van een factuur op opschorting beroepen.  

6.2.  De in rekening gebrachte vergoeding is terstond opeisbaar als Opdrachtgever faillissement aanvraagt of in staat van faillissement wordt verklaard, (voorlopige) surseance van betaling aanvraagt of verkrijgt, op Opdrachtgever de schuldsaneringsregeling ingevolge de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen van toepassing wordt verklaard, beslag op het geheel of een gedeelte van de goederen van Opdrachtgever wordt gelegd, Opdrachtgever komt te overlijden of wordt ontbonden, Opdrachtgever onder curatele of bewind wordt gesteld, of na het sluiten van de Overeenkomst aan Opdrachtnemer andere omstandigheden ter kennis komen die Opdrachtnemer goede grond geven te vrezen dat Opdrachtgever niet aan haar verplichtingen zal (kunnen) voldoen.  

6.3.  Opdrachtnemer is te allen tijde gerechtigd van Opdrachtgever zekerheidstelling te verlangen voor de nakoming van de (betalings)verplichtingen. Opdrachtnemer is te allen tijde gerechtigd haar verplichtingen voortvloeiende uit de Overeenkomst op te schorten totdat de door Opdrachtnemer verlangde zekerheid door Opdrachtgever is gegeven. 

7. Klachten  

7.1.  Het zonder protest behouden of betalen van facturen betekent dat Opdrachtgever instemt met de juistheid van de verrichte werkzaamheden en/of diensten en het gefactureerde bedrag.  

7.2. Indien Opdrachtgever een klacht over een factuur tijdig (binnen veertien (14) dagen) kenbaar heeft gemaakt, treden Opdrachtnemer en Opdrachtgever zo spoedig mogelijk met elkaar in overleg. Klachten schorten de betalingsverplichtingen van Opdrachtgever niet op. 

8. Overmacht  

8.1.  Van overmacht in de zin van artikel 75 van Boek 6 Burgerlijk Wetboek aan de zijde van Opdrachtnemer is sprake, indien Opdrachtnemer wordt verhinderd aan haar verplichtingen uit de Overeenkomst, of aan de voorbereiding daarvan, te voldoen ten gevolge van omstandigheden die zij redelijkerwijs niet kan beïnvloeden. Onder overmacht wordt in ieder geval verstaan: het uitblijven van tijdige levering door toeleveranciers van opdrachtnemer, gebrekkigheid van zaken, apparatuur, programmatuur of materialen van derden (inclusief Opdrachtgever) waarvan Opdrachtnemer gebruikmaakt, overheidsmaatregelen, elektriciteits- of internetstoring, oorlog, terrorisme, staking, brand, cybercriminaliteit, pandemie, verkeers- of vervoersproblemen en onvoorziene onbeschikbaarheid van een of meer personeelsleden of Hulppersonen van Opdrachtnemer om wat voor reden dan ook.  

8.2.  Opdrachtnemer is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting gedurende de periode waarin Opdrachtnemer door overmacht is verhinderd aan haar verplichtingen te voldoen.  

8.3.  Indien door overmacht de leverings- of uitvoeringstermijn meer dan drie (3) maanden wordt vertraagd, zijn zowel Opdrachtnemer als Opdrachtgever bevoegd de Overeenkomst voor het niet uitgevoerde gedeelte partieel te ontbinden, zonder dat Opdrachtnemer en Opdrachtgever over en weer tot enige schadevergoeding uit welke hoofde dan ook zijn gehouden. 

9. Annulering 

9.1 Verplaatsing van een opdracht in een Overeenkomst naar een concrete vervangende datum is kosteloos, mits dit 60 dagen voor aanvang van de overeengekomen opdracht is gecommuniceerd. 

9.2 Voor het annuleren van een opdracht meer dan vier (4) weken voor de aanvangsdatum brengt Opdrachtnemer 30% van de overeengekomen vergoeding in rekening bij Opdrachtgever. 

9.3 Bij annulering van een opdracht binnen vier (4) weken voor de aanvangsdatum brengt Opdrachtnemer 80 % van de overeengekomen vergoeding in rekening bij Opdrachtgever. 

9.4 Bij annulering binnen twee (2) weken voor aanvang van de overeengekomen opdracht brengt Opdrachtnemer 100% (lees: het volledige bedrag) van de overeengekomen vergoeding in rekening bij Opdrachtgever. 

 

10. Aansprakelijkheid en vrijwaring  

10.1.  De aansprakelijkheid van Opdrachtnemer is beperkt tot het bedrag dat in het desbetreffende geval uit hoofde van de aansprakelijkheidsverzekering van Opdrachtnemer, vermeerderd met het eigen risico, wordt uitgekeerd. Indien, om welke reden dan ook, geen uitkering uit hoofde van de verzekering plaatsvindt, is de aansprakelijkheid van Opdrachtnemer beperkt tot maximaal het bedrag van de overeengekomen vergoeding voor de Dienstverlening en, in geval van een langer lopende opdracht, tot maximaal de door Opdrachtnemer van Opdrachtgever ontvangen vergoeding voor de Dienstverlening in de periode van drie (3) maanden voorafgaand aan het schade toebrengende feit.  

10.2. Opdrachtnemer sluit iedere aansprakelijkheid voor indirecte schade, waaronder in ieder geval wordt verstaan: gevolgschade, gederfde inkomsten of omzet, gederfde winst, gemiste besparingen, verminderde goodwill, reputatieschade, bedrijfsstagnatie en verminking of verlies van data, veroorzaakt door Opdrachtnemer, haar ondergeschikten en/of haar ingeschakelde Hulppersonen uitdrukkelijk uit. 

10.3. Opdrachtgever is aansprakelijk voor iedere schade die aan Opdrachtnemer, een Hulpersoon, deelnemers/leerlingen of aan goederen van hen wordt toegebracht door Opdrachtgever, zijn werknemers, medewerkers en/of de deelnemers/leerlingen. Opdrachtgever vrijwaart Opdrachtnemer van aanspraken van derden ter zake en Opdrachtgever zal deze schade vergoeden en zich tegen deze aansprakelijkheid adequaat verzekeren. 

10.4. Opdrachtgever dient klachten of claims ter zake de uitvoering de Dienstverlening binnen veertien (14) dagen nadat een gebrek in de uitvoering van de Dienstverlening is ontdekt of redelijkerwijs ontdekt had moeten zijn, Schriftelijk aan Opdrachtnemer kenbaar te maken, op straffe van verval van enige aanspraak van Opdrachtgever.  

10.5.  Opdrachtgever zal Opdrachtnemer op eerste verzoek volledig vrijwaren voor alle aanspraken van derden op Opdrachtnemer ter zake van enig feit waarvoor de aansprakelijkheid in deze algemene voorwaarden is uitgesloten.

11. Intellectuele eigendomsrechten 

11.1. De totstandkoming van de Overeenkomst of de uitvoering van de Dienstverlening zal geen invloed hebben op de intellectuele eigendomsrechten van een partij en houdt geen overdracht in van intellectuele eigendomsrechten aan de andere partij, noch worden aan een partij gebruiksrechten (licenties) verleend, tenzij partijen uitdrukkelijk anders overeenkomen. 

11.2. Het is Opdrachtgever niet toegestaan gebruik te maken van het logo en handelsmerken van Opdrachtnemer, tenzij Opdrachtnemer uitdrukkelijk schriftelijke toestemming daarvoor heeft gegeven.

12. Privacy  

12.1.  Wanneer Opdrachtnemer dan wel Opdrachtgever tijdens het uitvoeren van de Overeenkomst persoonsgegevens die door de ander zijn verstrekt, verkrijgt en hij deze persoonsgegevens verwerkt, zal hij de persoonsgegevens op een behoorlijke en zorgvuldige wijze verwerken en zich houden aan de wettelijke voorschriften die volgen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming.  

12.2.  Indien Opdrachtnemer dan wel Opdrachtgever als verwerker in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming wordt aangemerkt, komen Opdrachtnemer en Opdrachtgever schriftelijk een verwerkersovereenkomst overeen die voldoet aan het bepaalde in de Algemene Verordening Gegevensbescherming.  

12.3.  Opdrachtnemer en Opdrachtgever informeren elkaar binnen vijf (5) werkdagen over ieder verzoek en/of iedere klacht van de toezichthoudende autoriteit of de betrokkene ten aanzien van de persoonsgegevens die worden verwerkt bij het uitvoeren van de Overeenkomst. Opdrachtnemer en Opdrachtgever verlenen elkaar over en weer de medewerking die vereist is om aan de verzoeken van betrokkenen of de toezichthoudende autoriteit te voldoen.  

12.4.  Opdrachtgever vrijwaart Opdrachtnemer voor de aan Opdrachtnemer opgelegde bestuurlijke sancties, herstelsancties en bestraffende sancties in het kader van verwerkingen die Opdrachtnemer bij de uitvoering van de overeenkomst uitvoert.  

12.5.  Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor openbaarmaking van, door of namens een Hulppersoon tijdens de uitvoering van de Overeenkomst gemaakt (audio)visueel beeldmateriaal, waarop Opdrachtgever, haar werknemers en deelnemers (voornamelijk minderjarige scholieren) zichtbaar is/zijn. Opdrachtgever vrijwaart Opdrachtnemer van alle aanspraken te dier zake.  

Opdrachtnemer mag tijdens lessen en/of activiteiten beeldmateriaal verzamelen, dat gebruikt kan worden voor promotiedoeleinden. Als Opdrachtgever niet wenst dat Opdrachtnemer beeldmateriaal verzamelt en publiceert dient dit schriftelijk kenbaar te worden gemaakt, voor de uitvoering van de Dienstverlening. 

13. Tussentijdse opzegging van de Overeenkomst  

13.1. Indien Opdrachtgever en Opdrachtnemer een Overeenkomst voor bepaalde tijd zijn overeengekomen, eindigt deze van rechtswege per de vooraf overeengekomen datum of bij het verstrijken van de vooraf overeengekomen termijn en is tussentijdse opzegging van de Overeenkomst door Opdrachtgever niet mogelijk. Indien Opdrachtgever en Opdrachtnemer een Overeenkomst voor de duur van een opdracht of samenstel van opdrachten overeenkomen, eindigt deze van rechtswege bij voltooiing van de overeengekomen opdracht(en) en is tussentijdse opzegging van de Overeenkomst door Opdrachtgever niet mogelijk. Indien de Overeenkomst in voormelde gevallen toch tussentijds wordt opgezegd, is Opdrachtgever 100% (lees: het volledige bedrag) van de overeengekomen vergoeding verschuldigd. Indien de Dienstverlening (deels) betaald zou worden uit subsidie, komt de (bijdrage uit) subsidie te vervallen en betaalt Opdrachtgever 100% (lees: het volledige bedrag) van de overeengekomen vergoeding. 

14. Ontbinding van de Overeenkomst  

14.1.  De Overeenkomst kan door Opdrachtnemer met onmiddellijke ingang, en zonder dat enige ingebrekestelling is vereist, door middel van een Schriftelijke verklaring aan Opdrachtgever worden ontbonden, indien Opdrachtgever, na een voorafgaande ingebrekestelling, een of meer van de bepalingen uit de Overeenkomst en/of deze algemene voorwaarden niet nakomt, onverminderd het recht van Opdrachtnemer om van Opdrachtgever schadevergoeding te vorderen.  

14.2.  De Overeenkomst kan voorts door Opdrachtnemer met onmiddellijke ingang, en zonder dat enige ingebrekestelling is vereist, door middel van een Schriftelijke verklaring aan Opdrachtgever worden ontbonden, indien:  

a)  Opdrachtgever faillissement aanvraagt of in staat van faillissement wordt verklaard;  

b)  Opdrachtgever surseance van betaling aanvraagt of verkrijgt;  

c)  Op Opdrachtgever de schuldsaneringsregeling ingevolge de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen  

van toepassing wordt verklaard;  

d)  Beslag op het geheel of een gedeelte van de goederen van Opdrachtgever wordt gelegd;  

e)  Opdrachtgever komt te overlijden;  

f)  Opdrachtgever wordt ontbonden;  

g)  Opdrachtgever onder curatele of bewind wordt gesteld;  

h)  Na het sluiten van de Overeenkomst aan Opdrachtnemer andere omstandigheden ter kennis komen die Opdrachtnemer goede grond geven te vrezen dat Opdrachtgever niet aan haar verplichtingen zal voldoen; 

een en ander onverminderd het recht van Opdrachtnemer om van Opdrachtgever schadevergoeding te vorderen. 

15. Overdraagbaarheid rechten en verplichtingen  

15.1.  Het is Opdrachtgever niet toegestaan zonder de schriftelijke voorafgaande goedkeuring van Opdrachtnemer de rechten en verplichtingen uit de Overeenkomst en/of deze algemene voorwaarden over te dragen aan een derde. 

16. (Partiële) nietigheid of vernietigbaarheid  

16.1. Mocht een bepaling in deze algemene voorwaarden nietig of vernietigbaar zijn, dan blijven de overige bepalingen van deze algemene voorwaarden volledig van toepassing. 

17. Verval van recht, toepasselijk recht en forumkeuze  

17.1.  Voor zover in deze algemene voorwaarden niet anders is bepaald, vervallen alle vorderingsrechten van Opdrachtgever jegens Opdrachtnemer in ieder geval een (1) jaar na de dag waarop het vorderingsrecht is ontstaan, tenzij binnen deze termijn de vordering(en) bij de bevoegde rechter aanhangig worden gemaakt.  

17.2.  Op alle rechtsverhoudingen tussen Opdrachtnemer en Opdrachtgever is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.  

17.3. Alle geschillen welke naar aanleiding van door deze algemene voorwaarden beheerste (rechts)verhoudingen tussen Opdrachtnemer en Opdrachtgever mochten ontstaan, zullen uitsluitend worden onderworpen aan het oordeel van de bevoegde rechter van de Rechtbank Overijssel, locatie Zwolle.