Anti-pestproject

Pesten is altijd actueel. Op elke school is er sprake van pestgedrag en met de opkomst van social media is pestgedrag moeilijk tegen te gaan. Kunst en cultuur zijn een mooi en doelgericht middel om met deze thematiek aan de slag te gaan. Zonder het thema al te letterlijk in onze workshops te benoemen gaan wij aan de slag met onderwerpen als respect voor jezelf, respect voor anderen, sociale (media) omgang en machtsverhoudingen.

  • Tijdens de workshop rap beschrijven de leerlingen wat ze leuk vinden aan zichzelf en hun klasgenoten.
  • Bij de workshop theater gaan we aan de slag met machtsverhoudingen en het effect hiervan. Daarnaast worden de leerlingen geconfronteerd met hun eigen appgedrag.
  • Bij fotografie met je mobiel staat het kijken naar elkaar centraal. Wat valt je op aan een ander? Wat vind je mooi? Wat maakt iemand uniek? Met die insteek gaan de leerlingen artistieke foto’s van elkaar maken.
  • Binnen de workshop vloggen vertellen de leerlingen wat hen uniek maakt, wat ze leuk vinden aan klasgenoten en wat je vooral wel en niet verteld in een vlog. Daarbij leren ze een strakke montage maken, zodat ze een mooi eindresultaat hebben.
  • Samen met de leerlingen maken we een talkshow over het onderwerp. Deze talkshow maken we in een heuse professionele mobiele studio.

Het anti pestproject kan bestaan uit alle of een samenstelling van bovenstaande workshops. Daarnaast kunnen wij je helpen bij het boeken van een passende dans- of theatervoorstelling over pesten van onze partner IUDK.