Fotografie

Pinhole fotografie

Als je een klein gaatje in een schoenendoos prikt, aan de achterzijde een lichtgevoelig stuk papier plakt en deze enkele minuten op straat zet krijg je al snel een interessant fotografisch beeld. Deze techniek wordt pinhole fotografie genoemd en is zo oud als de fototechniek zelf. De workshop begint met een korte introductie en uitleg over dit proces. Hierna gaan de deelnemers aan de slag met het maken van een eigen camera, gaan ze op zoek naar interessante locaties en zullen zij eigen beelden schieten. Deze worden ter plekke in een verplaatsbare donkere kamer ontwikkeld en achteraf via de computer gescand. De beelden worden achteraf samengevat in een toffe verzameling.

 • Leerjaar: geschikt voor alle leerjaren voortgezet onderwijs
 • Niveau: geschikt voor alle leerniveaus
 • Workshoplengte: 1,5 uur
 • Aantal leerlingen per workshops: 15
 • Benodigdheden vanuit opdrachtgever: een leeg frisdrankblikje per leerling, kraan in de buurt
 • Workshopprijs: op aanvraag, zodat wij maatwerk kunnen leveren

Fotografie met je mobiel

Even snel een foto op Insta of Snapchat zetten, of een fotootje doorsturen in een appgroep. Wie doet het niet? Tijdens de workshop fotografie met je mobiel leer je het maximale uit de camera op je telefoon te halen. Onze docent geeft handige tips en tricks, legt uit hoe verschillende apps werken en laat je daarna aan de slag gaan in een heuse (mobiele) fotostudio. Na de workshop hebben alle leerlingen een te gekke foto.

 • Leerjaar: geschikt voor alle leerjaren voortgezet onderwijs
 • Niveau: geschikt voor alle niveaus
 • Workshoplengte: 1,5 uur
 • Aantal leerlingen per workshops:  15
 • Benodigdheden vanuit opdrachtgever: te verduisteren lokaal met stopcontacten, leerlingen nemen opgeladen mobiel met fotografie apps mee (bij briefing workshop).
 • Workshopprijs: op aanvraag, zodat wij maatwerk kunnen leveren

Al onze workshops en projecten kunnen via de CJP cultuurkaart worden betaald.