Theater

Bij theater bieden wij twee verschillende workshops aan;

Improvisatie theater
De Lama’s , de Vloer op, de Grote Improvisatie Show, allemaal programma’s waarbij improvisatietheater centraal staat. Tijdens de workshops improvisatie theater gaan de leerlingen zelf grappige, emotionele, beangstigende en geloofwaardige scenes bedenken. De leerlingen geven elkaar opdrachten, bedenken verwarrende wendingen en zorgen voor een spannend eind. Bij deze workshop staat behalve plezier ook durf en out of the box denken centraal. Onder leiding van onze professionele theaterdocenten worden binnen een veilige setting de meest onmogelijke situaties gecreëerd.

 • Basisschool: groep 6,7,8
 • Voortgezet onderwijs: alle leerjaren
 • Niveau: geschikt voor alle leerniveaus
 • Workshoplengte: in overleg
 • aantal leerlingen per workshop: 20
 • Benodigdheden vanuit opdrachtgever: ruim lokaal en zitgelegenheid
 • Workshopprijs: op aanvraag, zodat wij maatwerk kunnen leveren

Scenes vanuit je smartphone
Wat is eigenlijk theater? Waarom wordt er theater gemaakt? En waar haal jij dan je inspiratie vandaan? Je smartphone? Jazeker!
De workshop bestaat uit twee delen. In deel één gaat er geïmproviseerd worden met als doel het publiek te vermaken. Spelmateriaal hiervoor komt uit app-gesprekken en insta-posts. Overal valt theater van te maken! In deel twee van de workshop gaan de leerlingen zelf theater maken, met als doel om het publiek een boodschap te vertellen. De smartphone wordt hier gebruikt als onderwerp. In deze workshop ontdek je de veelzijdigheid van theater!

 • Leerjaar: geschikt voor alle leerjaren voortgezet onderwijs
 • Niveau: geschikt voor alle leerniveaus
 • Workshoplengte: minimaal 1,5 uur
 • aantal leerlingen per workshop: 20
 • Benodigdheden vanuit opdrachtgever: stoelen, papier, pen, telefoons van de leerlingen, mandje voor telefoons
 • Workshopprijs: op aanvraag, zodat wij maatwerk kunnen leveren

 

Al onze workshops en projecten kunnen via de CJP cultuurkaart worden betaald.