Wat wij doen? 

Wij bieden leuke, leerzame en doelgerichte cultureel kunstzinnige workshops en projecten om de eerste kennismaking met kunst en cultuur onvergetelijk te maken.

Cultureel verschil begrijpt de jongerencultuur en organiseert culturele en kunstzinnige projecten voor en met jongeren, waarbij de belevingswereld van de jongeren centraal staat. Dit doen wij onder andere door de organisatie van schoolprojecten, zoals workshopdagen en projecten die maatschappelijke vraagstukken behandelen. Ook geven wij jongeren graag een kijkje in de keuken van de creatieve banenmarkt.

Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de jongerencultuur en regelgeving rondom cultuureducatie. Cultureel verschil weet deze ontwikkelingen om te zetten naar concrete projecten en workshops die voldoen aan de kwaliteitseisen die het onderwijs en jeugd- en welzijnsinstellingen stellen aan activiteiten voor hun jongeren. Wij verrassen met onze invalshoeken en weten na een efficiënte brainstorm in korte tijd een origineel en doeltreffend concept of project te presenteren. Daarnaast puzzelen wij graag mee om ons workshopaanbod passend te krijgen in lesroosters en gekaderde cultuurweken/dagen. Wij weten hoe het onderwijs werkt en passen ons aanbod hier op aan.

Waarom ? 

Cultuureducatie is volgens ons zeer belangrijk in de ontwikkeling van een kind. Door actief deel te nemen aan kunstzinnige en culturele activiteiten leren jongeren creatief en oplossingsgericht denken. Daarnaast kunnen zij excelleren in een culturele discipline en ontdekken waar zij goed in zijn en plezier aan beleven. Kunst en cultuur geeft de mogelijkheid om een identiteit te ontwikkelen.

Maatwerk

Wij kennen het onderwijs door en door en weten hoe we aan kunnen sluiten bij de belevingswereld van de jongeren. Dat betekent dat wij het belang van maatwerk onderschrijven, want geen school, gemeente of jongerenorganisatie is hetzelfde. Wij denken en puzzelen dan ook graag mee om ons aanbod helemaal passend te krijgen binnen elk rooster en binnen elke organisatie.

Daarnaast betekent maatwerk voor ons ook dat wij op (bijna) al vragen een antwoord hebben. Wilt u binnen een workshop of project een bepaald thema verwerkt hebben? Of moeten onze docenten meer over hun vak vertellen? Wij kunnen het allemaal regelen.

Daarnaast organiseren wij naast losse workshops ook langere, meer verdiepende workshoptrajecten. Uiteraard kunnen wij ook verschillende workshops combineren om zo naar een presentatiemoment toe te werken.

Cultureel verschil is niet voor niets actief in de creatieve sector. Wij laten ons graag uitdagen om een creatief antwoord of verrassende oplossing te presenteren. Al onze workshops en projecten kunnen met de CJP Cultuurkaart worden betaald.

Advies

Verbindingen maken, daar ligt onze kracht. Cultuur inzetten om vraagstukken te beantwoorden, op te lossen of onder de aandacht te brengen. Dat is wat wij doen. Wie wij adviseren? Iedereen met vragen rondom jongeren en kunst en cultuur. Denk hierbij aan gemeenten, jongerenwerk en organisaties of bedrijven die iets met jongeren(cultuur) willen doen of jongeren willen bereiken.

Wij kennen de jongerencultuur door en door en weten op welke manier je deze doelgroep aan kunt spreken en prikkelen. Wij delen onze kennis graag en denken mee over;

  • Projecten voor jongeren
  • Oplossingen voor aan jongeren gerelateerde vraagstukken
  • Talentontwikkeling

Benieuwd of wij uw vraag kunnen beantwoorden of een oplossing kunnen vinden voor uw probleem? Neem vooral contact met ons op via info@cultureelverschil.nl

Hoe is Cultureel Verschil ontstaan?

Vanaf 2014 is Lennard werkzaam voor Muziek- en Dansschool Amstelveen als combinatiefunctionaris cultuur. Binnen deze functie ontwikkelt hij culturele projecten voor zowel basis- als middelbare scholieren. Vaak sluiten deze projecten aan bij vragen die zijn gekoppeld aan het sociaal domein. Vanuit deze functie werkte hij zich op tot hoofd van de afdeling Cultuurpunt (2019), waar hij zich verdiepte in de beleidsmatige en zakelijke kant van de culturele sector.

Daarnaast is Lennard projectleider voortgezet onderwijs bij Loket Cultuureducatie Amstelland. In opdracht van de gemeente de gemeentes Amstelveen, Aalsmeer Uithoorn, het onderwijs en de lokale culturele instellingen treedt Lennard op als verbinder tussen deze partijen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Door de jaren heen heeft Lennard een groot netwerk opgebouwd van creatieven en professionals in de culturele sector, zowel voor het basisonderwijs als voor het voortgezet onderwijs.

Samen met dit inspirerende team vormt Lennard Gols Cultureel verschil,  met als doel om het cultureel verschil te maken voor jongeren.

Wie?

Cultureel Verschil werd in 2016 opgezet door Lennard Gols. Sinds 2010 is Lennard beroepsmatig werkzaam voor en met jongeren. In eerste instantie in de extreme sports sector als event organisator en marketeer. Binnen dezesector bouwde hij een groot netwerk op van topsporters, bedrijven en gepassioneerde beoefenaars. Nadat hij in 2011 afstudeerde aan de school voor journalistiek, waar hij zich verdiepte in mediaproducties en kindertelevisie, ging hij aan het werk in de popsector bij poppodium Burgerweeshuis. Als educatief medewerker ontwikkelde hij programma’s en evenementen voor en met jongeren, gericht op cultuureducatie en talentontwikkeling

Abonneer op onze nieuwsbrief:

Door u aan te melden voor onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelen rondom Cultureel Verschil